På disse sider kan du finde bøger om mentoring, skrevet af EMCCs medlemmer.

Er du medlem, og har du selv skrevet bøger eller artikler om coaching, mentoring eller tilgrænsende emner, kan du få dem omtalt her.

Developing Successful Diversity Mentoring Programmes (Engelsk)

Mentorprogrammer er et væsentligt værktøj til at opnå succes med mangfoldighed i virksomheder og organisationer og har også en stor betydning for at skabe samfundsmæssig udvikling i forhold til inklusion og anerkendelse af forskelle.

Denne bog præsenterer 32 cases fra hele verden og beskriver et bredt spektrum af tilgange til design, implementering, ledelse samt evaluering af mentorprogrammer. Bogens cases er inddelt I 3 kategorier: Mentoringprogrammer i forhold til handicap, i forhold til køn (især kvinder og karriere/ledelse) og i forhold til etnicitet.

Forfatterne fortæller om dilemmaer, faldgrupper og succeskriterier og giver et godt indblik i, hvad der fungerer, og hvad der ikke fungerer, når det handler om mentoring for mangfoldighed. De 32 cases dækker mange forskellige aspekter af mangfoldighed såsom race, kultur, handikap, køn, seksuel præference; og den giver masser af gode råd og inspiration til, hvordan organisationer kan designe og implementere disse programmer. Således indeholder bogen bl.a. casen om KVINFOs mentorprogram for flygtninge- og indvandrerkvinder, flere cases om hørehandicappede, casen om The International Cross Mentoring Programme et åbent mentorprogram for kvinder i lederkarrieren, samt flere mentorprogrammer som inkluderer virtuelle møder via forskellige it-platforme.

http://kmpplus.dk/developing-successful-diversity-mentoring-programmes/