På disse sider kan du finde bøger om emner, der grænser op til mentoring og coaching, og som kan give inspiration ind i disse felter. Bøgerne er skrevet af EMCCs medlemmer. Har du selv skrevet bøger om sådanne emner, og er du medlem af EMCC, kan du få dine bøger omtalt her

Management by Love  

Forfatter: Birte Osholm

I bogen Management by Love - Kærlighed som ledelsesfilosofi præsenteres kærlighed som fremtidens ledelsesfilosofi – og det gælder også i forhold til selvledelse. 

I arbejdslivet har vi som selvstændige og selvrealiserende medarbejdere brug for en mere ligeværdig og personligt orienteret ledelse, der tager hensyn til os som de unikke personer, vi er. Samtidig bevæger den viden og de evner, der efterspørges i fremtidens virksomheder sig kraftigt ind på det personlige domæne med ønsket om en højere grad af følelsesmæssig involvering. Dette samspil kræver en høj grad af tillid leder og medarbejder imellem og stiller derfor krav til en mere coachende ledelsesform.

I bogen hentes historier fra erhvervslivet, budskaber fra bøger og foredrag samt viden fra psykologiens, eventyrenes og myternes verden. Der præsenteres udvalgte modeller fra managementlitteraturen, og der ses på nye former for lederudvikling. Alt sammen perspektiveret ud fra egne betragtninger og erfaringer fra mange års arbejde og studier inden for ledelsesområdet og ud fra kærlighedsbegrebet.

Målet med bogen er at puste lidt ny ånd ind i ledelsesbegrebet, at give inspiration til nytænkning omkring ledelse og give mod til at lede i kærlighed til glæde for alle.

Bogen fik ved sin udgivelse megen omtale og fin kritik. Se de forskellige anmeldelser her. 

 Bogen kan bestilles på www.saxo.com